BUKARI a MALAKI (Kukuřičná kaše s fazolemi)
Ingredience pro 2 osoby
- 3 hrnky vody
- 2 hrnky kukuřičné mouky
- 1 cibule
- konzerva rajčatového protlaku
- 2 čerstvá rajčata
- 150g suchých fazolí
- olej
- sůl
- pepř
Postup
BUKARI: Do studené vody vsypte hrst kukuřičné mouky, rozmíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání postupně přisypávejte zbytek mouky a pět minut kaši povařte. Měla by být hodně hustá – pokud vás při míchání nebolí ruka, přidejte mouku. A kaše se nesolí
MALAKI: Fazole nechte namočit přes noc, v osolené vodě uvařte do měkka a vodu slijte. Na oleji do sklovata osmahněte nakrájenou cibuli. Olejem nešetřete! Přidejte rajčatový protlak, pár minut ho smažte s cibulí a přisypte na kostičky nakrájená rajčata. Omáčka se solí Takže ji osolte a opepřete podle chuti. Vařte pod pokličkou za občasného míchání alespoň půl hodiny. Nakonec přispyte uvařené fazole a ještě pět minut povařte společně.
Recept ke stažení zde[/vc_column_text]