PORCE PRO 2–3 OSOBY
♥ 1 hrnek maniokové nebo kukuřičné mouky
♥ 2 hrnky vody
TRADIČNÍ POSTUP
Funge se v Angole dělá ze směsi místních druhů mouk, z maniokové a kukuřičné. Pro přípravu funge tradičním způsobem budeme potřebovat hlubokou pánev nebo široký hrnec a velkou vařečku. Poměr ingrediencí je dva ku jedné (2 díly vody a 1 díl maniokové mouky). Přivedeme vodu k varu a přemístíme na podlahu (pryč z vařiče). Abychom se nespálili, zabalíme hrnec do ručníku, sedneme si k hrnci a uchopíme ho nohama. Do vroucí vody přidáme maniokovou mouku a mícháme dokud směs nezhoustne a kaše není jemná. Pozor, pokud se nám objeví v kaši hrudky, pak se vám podle Angolanů nepovedlo správné funge 🙂
Pozn.: Kukuřičná a manioková mouka je k dostání například v prodejnách zdravé výživy nebo se dá objednat na internetu – orientační cena maniokové mouky: 50 Kč / 500g, cena kukuřičné mouky se pohybuje kolem 30 Kč / 500 g.