Arroz con huevo [aroz kon uevo], rýže s vejcem. Původní recept obsahuje i osmažený plantain (zelený banán), ale běžně se v rámci „rychlovky“ jí jen rýži a vejce…
Arroz con huevo
- rýže (cca 80 g rýže / osoba)
- vejce
- olej na smažení
- ovoce či zelenina na ozdobu například rajče, avokádo…
Uvaříme rýži dle návodu – většina typů rýže se vaří v poměru 1,5–2 díly vody na 1 díl rýže, rýži je třeba před vložením do vroucí osolené vody propláchnout.
Na pánvi ohřejeme olej a osmažíme vajíčko (à la volské oko). Servírujeme ozdobené rajčetem, avokádem atp.
» ZAJÍMAVOST: Mladí Ekvádorci také rádi používají tatarku a kečup. Toto jídlo je oblíbené především u studentů pro pozdní snídani nebo oběd. A proč je tak oblíbené? Protože je velmi jednoduché na přípravu!